De Zorg-Zangeres


De zachte kracht van samen zingen

Momenteel volg ik de opleiding tot Zorg-Zangeres bij Maartje de Lint. Zij is de oprichtster van Zingen in de Zorg. De opleiding richt zich op het verzorgen van Individuele Zangsessies bij thuiswonende mensen met dementie of lichte geheugenproblemen.

 

Wat is een Individuele Zangsessie?

Een Individuele Zangsessie is een uur op en top quality time, een warm bad voor je dierbare met dementie en voor jezelf als mantelzorger en voor de eventuele thuiszorgmedewerker. Een Zorg-Zanger/es zingt bij je dierbare thuis een aantal zorgvuldig uitgezochte favoriete liedjes. Dat kunnen populaire liedjes zijn, maar even zo goed klassieke liederen, popsongs of wereldmuziek. De muziek sluit 100% aan bij de voorkeuren van je dierbare met dementie. Als naaste kun je – in overleg – meezingen of even ruimte voor jezelf nemen.

 

Waarom een Individuele Zangsessie?

Samen zingen geeft vrijwel altijd positieve energie. Emoties kunnen een uitweg vinden en dat werkt ontspannend en verzachtend. Zingen masseert als het ware de mens met geheugenproblemen weer wakker en haalt hem of haar weer in het hier en nu. Wederzijds ervaar je helderheid en verbinding. Mensen voelen zich weer meer bezield, weer ‘meer mens’. Samen zingen biedt mensen met dementie zelfs kansen op ontwikkeling. Wetenschappelijk is aangetoond dat samen zingen op sociaal-emotioneel, fysiek, cognitief en muzikaal niveau ontwikkeling laat zien. Mensen functioneren beter en onderzoek daarnaar is nog in volle gang en zeer hoopgevend. Uit alles blijkt dat Individuele Zangsessies de kwaliteit van leven en het algemene gevoel van welzijn en geluk van de mensen met dementie en hun naasten duidelijk en sterk verhogen.


Wat zijn de kosten?

Een Individuele Zangsessie door mij kost € 75 (inclusief btw en inclusief reiskosten).

Er is een goede kans op vergoeding vanuit het Persoonsgebonden Budget (PGB). Wij overleggen dit graag met u en ondersteunen u met de aanvraag. Wij raden aan om wekelijks een Individuele Zangsessie af te spreken. Zo ontstaat er vertrouwen en voorpret en wordt ook iemands kortetermijngeheugen geactiveerd.


Heb je interesse of wil je meer weten?
Wil je meer informatie ontvangen of heb je vragen? Stel ze mij gerust. Mijn contactgegevens staan onderaan deze pagina.

leslocatie

Heer Vrankestraat 51

3036 LB Rotterdam

mail
telefoon