Zangles


Opleiding

Ik haalde mijn bevoegdheid tijdens mijn studie Klassieke Zang aan het Conservatorium van Rotterdam. Om mij te blijven ontwikkelen ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Zangpedagogen. Daarnaast volg ik regelmatig zanglessen en cursussen. 


Voor Wie?

Ik geef zowel individuele lessen als groepslessen. Aan beginners en aan gevorderden. Juist deze variatie vind ik heerlijk. Dus schroom niet en kom vooral langs.  

 

Waar wordt aan gewerkt en hoe ziet een zangles eruit?

Er wordt gewerkt aan het doel waar je voor komt. Dat kan van alles zijn. Je hebt altijd al willen leren zingen! Je wilt meer durf in het zingen. Je wilt je staande houden in het koor. Je wilt auditie doen voor een koor. Je wilt die ene aria zingen, of dat ene lied.  Tijdens de lessen besteden we aandacht aan zangtechniek, interpretatie van de muziek en tekstbehandeling.
 

Wat is zangtechniek?

Zangtechniek is datgene waarmee je alles uit je stem kan halen. Daarnaast geeft het je de middelen waarmee je de muziek kunt zingen op een manier die jij graag wilt.  Het geeft je expressie, het geeft je muzikale mogelijkheden en het maakt je stem vrijer.  

Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Het aanleren van een goede houding en het leren ervaren wat voor invloed de houding op jouw stem heeft.
  • Het opbouwen van een goede fijne adem voor het zingen. Welke spieren werken ondersteunend en welke spieren blokkeren de boel.
  • Het creëren van een optimale klank, en vooral ook de zoektocht naar hoe het makkelijker kan.
  • Het behandelen van klinkervorming aan de hand van de klinkerdriehoek, en het leren kleuren met je stem.
  • Het behandelen van medeklinkers.  

Daarbij maak ik gebruik van alles wat ik geleerd heb via zanglessen en daarbuiten. De basis is mijn klassieke zangopleiding. Daarnaast werk ik veel met ontspanningstechnieken, bewegingstechnieken, de accentmethode en bijvoorbeeld LAX VOX.


Muziek
De muziek die we zingen hangt af van jouw niveau en jouw voorkeuren. Dit kunnen klassieke aria’s en liederen zijn, maar ook mooie Franse chansons, stukken uit een musical, liederen uit de popmuziek of koorpartijen zijn. 


Kosten
 

Individuele les (50 minuten): € 50  (incl. btw)

  
Kosten Groepsles
Op aanvraag. In verband met Corona zijn er momenteel geen groepslessen. Mocht je hier interesse in hebben en op de hoogte gehouden willen worden, stuur me dan even een bericht per mail of per telefoon, dan neem ik contact op zodra het weer kan.


Locatie
De lessen vinden plaats in de Lutherse Kerk te Rotterdam.  Adres: Heer Vrankestraat 51, 3036LB Rotterdam


Heb je interesse of wil je meer weten?
Wil je meer informatie ontvangen of heb je vragen? Stel ze mij gerust. Mijn contactgegevens staan onderaan deze pagina.

leslocatie

Heer Vrankestraat 51

3036 LB Rotterdam

mail
telefoon